Δημοσιεύτηκε από: webmaster

Επίδομα Θέρμανσης: 84 εκατ. ευρώ για τα Ευάλωτα Νοικοκυριά – Πότε και Πώς θα Καταβληθεί

Νέες παρεμβάσεις για το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2020-2021 εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για ένα κονδύλι ύψους 84 εκατ. ευρώ το οποίο θα καταβληθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 στους δικαιούχους, ενώ το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι θα καταβληθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης με τα σημερινά δεδομένα θα είναι γύρω στα 0,80 λεπτά έναντι 1,037 ευρώ που ήταν πέρσι.

Και αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του “STAR “εξετάζεται η τεχνική δυνατότητα να επιδοτηθούν και ηλεκτρικά θερμαντικά μέσα αλλά και φυσικό αέριο .Είναι τεχνικά δύσκολο αλλά θα εξεταστεί αυτό”.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα ίσο με 250 ευρώ αν η κύρια κατοικία του ανήκει στην Γεωγραφική Ζώνη Α, 180 ευρώ αν ανήκει στη ζώνη Β, 110 ευρώ στη ζώνη Γ και 80 ευρώ στη ζώνη Δ.

Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Σε κάθε περίπτωση το επίδομα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 350 ευρώ. Το επίδομα μειώνεται κατά 20% για τους μη ορεινούς δήμους που ανήκουν στις αντίστοιχες ζώνες. Έτσι, το επίδομα ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φθάνει τα 350 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη.

Οι Γεωγραφικές ζώνες προσδιορίζονται ως εξής:

  • ΖΩΝΗ Α: Νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας
  • ΖΩΝΗ Β: Νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής
  • ΖΩΝΗ Γ: Νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου
  • ΖΩΝΗ Δ: Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων.

Λογιστικό Γραφείο Agro-Economy

Αναλαμβάνουμε όλα τα φοροτεχνικά σας θέματα με υπευθυνότητα. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο