Δημοσιεύτηκε από: webmaster

Αγρότες: Νέα Παράταση για την Υποβολή Δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης & Νέα Χαμηλότοκα Δάνεια

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ ορίζεται η Παρασκευή 15 Ιουνίου 2020 αντί της 15ης Μαΐου, που ίσχυε έως σήμερα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι με την ίδια απόφαση ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής τροποποίησης η 30η Ιουνίου 2020, ημέρα Σάββατο αντί της 31ης Μαΐου.

Χαμηλότοκα δάνεια 400 εκατ. ευρώ από τον Ιούνιο – Ποιους αφορά

Χαμηλότοκα δάνεια συνολικού ύψους 400 εκατ.ευρώ θα μπορούν να χορηγούν από το Ιούνιο οι τράπεζες στους αγρότες χάρη στη λειτουργία του Ταμείου.

Τη σχετική σύμβαση για τη σύμβαση του ΤΑΕ είχαν υπογράψει την περασμένη χρονιά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , Μάκης Βορίδης με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Το EIF σε συνδυασμό και με το επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης προικοδοτούν με κεφάλαια ύψους 80 εκατ. ευρώ το νεοσύστατο ΤΑΕ προκειμένου να εγγυηθεί τη χορήγηση-με μόχλευση δανείων άνω των 10.000 ευρώ σε γεωργούς , κτηνοτρόφους αλλά και σε αγροτικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις. Όπως είχε αναγγείλει ο κ. Βορίδη, οι συμβάσεις του EIF με τις τράπεζες θα είχαν ολοκληρωθεί τον Μάρτιο αλλά εξαιτίας της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία το σχετικό πρόγραμμα πήγε πίσω.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “ΤA ΝΕΑ”,κατόπιν σχετικής επικοινωνίας του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα με το EIF ,το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του ΤΑΕ προσαρμόστηκε από τους επικεφαλής του ευρωπαϊκού fund ώστε να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος που άφησε πίσω της η πανδημία του κορονοϊού.

Τον Ιούνιο με μέσα Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα προχωρήσουν στον έλεγχο και τη έρευνα του σχετικού χαρτοφυλακίου του ΤΑΕ και έπειτα θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός. Τον Ιούλιο αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί οι πρώτες συμβάσεις με τράπεζες για την έναρξη των χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Με πιο απλά λόγια, τότε θα είναι σε θέση οι τράπεζες να ξεκινήσουν τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων, χαμηλού ρίσκου και με χαμηλές εγγυήσεις.

Πηγή: enikonomia.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο