Δημοσιεύτηκε από: webmaster

Εισφορές: Μέχρι πότε πληρώνονται τα νέα «ραβασάκια» του ΕΦΚΑ

Έως την Παρασκευή 13 Μαρτίου μπορούν οι μη μισθωτοί να επιλέξουν την εισφορά κύριας συντάξεις και κλάδου υγείας. Ωστόσο σημειώνεται πως οι επιλογές για τους κλάδους επικούρησης και πρόνοιας δεν θα είναι προς το παρόν διαθέσιμες.

Οι υποχρεωτικά ασφαλισμένοι για τους κλάδους αυτούς (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, βενζινοπώλες, αρτοποιοί) θα πληρώνουν την ελάχιστη κατηγορία που ως ποσό ταυτίζεται με το προηγούμενο σύστημα (6,5% επί του κατώτατου μισθού για επικούρηση και 4% για εφάπαξ) το πρώτο 6μηνο του 2020 και οι επιλογές των κατηγοριών θα ανοίξουν για αυτούς τον ερχόμενο Ιούνιο. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την κύρια σύνταξη και την υγεία θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή, 13 Μαρτίου.

Τα νέα “ραβασάκια” του ΕΦΚΑ αναμένεται να αναρτηθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα, 16 Μαρτίου και οι μη μισθωτοί θα πρέπει έως την Παρασκευή, 20 Μαρτίου να πληρώσουν τις πρώτες ασφαλιστικές  υποχρεώσεις τους με το νέο καθεστώς, δηλαδή τις εισφορές του Ιανουαρίου του 2020.

Λογιστικά – Ασφαλιστικά Agro-Economy

Το γραφείο μας παρέχει λογιστικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες στην περιοχή του Πλατύκαμπου και της Λάρισας. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο