Οι προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για τη στήριξη της αγροδιατροφής

Προτάσεις για τη στήριξη της αγροδιατροφής και ειδικότερα των μικρών παραγωγών και των μοναστικών κοινοτήτων κατέθεσε η ΓΣΕΒΕΕ σε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη που πραγματοποιήθηκε χθες.

Η ΓΣΕΒΕΕ προτείνει τεχνολογική και παραγωγική αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής, προώθηση σύγχρονων μορφών συνεργατικότητας και δικτύων συνεργασίας (clusters) καθώς και υποβοήθηση των παραγωγικών μονάδων σε θέματα κλιμάκωσης παραγωγής, τυποποίησης, πιστοποίησης και προώθησης προϊόντων προστιθέμενης αξίας μέσω κινήτρων και μέτρων στήριξης των μικρών επιχειρήσεων και παραγωγών.

Ειδική μνεία έγινε επίσης ως προς την πρωτοβουλία οργανωμένης στήριξης της παραγωγικής διαδικασίας και των προϊόντων των Μοναστικών κοινοτήτων και των μικρών και πολύ μικρών παραγωγών με διακριτικό τίτλο «ΚΑΝΩΝ» που αποτελεί κοινή προσπάθεια της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) και της ΓΣΕΒΕΕ.

Η Συνομοσπονδία επανέλαβε τέλος τις προτάσεις για υποστήριξη των συνεργατικών σχημάτων στον ευρύτερο τομέα της αγροδιατροφής με οικονομικά – φορολογικά κίνητρα, υποστήριξη της καινοτομίας σε όλα τα στάδια της αλυσίδας αξίας κ.α.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο