Δημοσιεύτηκε από: webmaster

Η έξυπνη άρδευση εξοικονομεί νερό προβλέποντας τις βροχοπτώσεις

Η άρδευση ή η τροφοδοσία των καλλιεργειών σε τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να οδηγήσει σε σπατάλη μεγάλων ποσοτήτων νερού, καθώς τα φυτά συχνά ποτίζονται περισσότερο από ό, τι πραγματικά χρειάζεται.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Cornell έχουν αναπτύξει ένα μοντέλο που μπορεί να προβλέψει πότε θα βρέξει, πράγμα που σημαίνει ότι τα φυτά μπορούν να ποτίζονται πιο αποτελεσματικά.

Χρησιμοποιώντας πληροφορίες σχετικά με τη φυσιολογία των φυτών, τις συνθήκες εδάφους σε πραγματικό χρόνο και τις καιρικές προβλέψεις, οι ερευνητές προβλέπουν ότι αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει 40% λιγότερο νερό από ό,τι καταναλώνεται από πιο παραδοσιακές μεθόδους. Αυτό σημαίνει ότι οι γεωργοί μπορούν να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με το πότε και πόσο να αρδεύσουν και πότε να βασίζονται στις βροχοπτώσεις.

Χρησιμοποίησαν επίσης μηχανική μάθηση για να αξιολογήσουν τα ιστορικά δεδομένα καιρού και πόσα νερό θα χαθούν στην ατμόσφαιρα από τα φύλλα και το έδαφος και διαπίστωσαν ότι αυτό επέτρεπε να είναι ακριβέστερες οι αποφάσεις για το πότισμα.

Έξυπνη άρδευση: αξίζει τον κόπο;

Ο Abraham Stroock, καθηγητής της χημικής και βιομοριακής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Cornell, εργάζεται για στρατηγικές διατήρησης του νερού με τους καλλιεργητές μήλων στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και τους αγρότες αμυγδάλων, μήλων και σταφυλιών στη Δυτική Ακτή. Από την έρευνά του βρήκε ότι ο έλεγχος της υγρασίας των φυτών με μεγαλύτερη ακρίβεια θα μπορούσε επίσης να βελτιώσει την ποιότητα των ειδικών καλλιεργειών όπως τα σταφύλια.

Ο Stroock εξηγεί επίσης ότι ορισμένες καλλιέργειες απαιτούν μεγάλους όγκους νερού, όπως αμύγδαλα που απαιτούν ένα γαλόνι νερού ανά αμύγδαλο, οπότε υπάρχει μια “πραγματική ευκαιρία για να βελτιώσουμε τον τρόπο διαχείρισης του νερού σε αυτά τα πλαίσια”.

Ορισμένα φυτά ανταποκρίνονται διαφορετικά σε διαφορετικά επίπεδα υγρασίας, επομένως μια από τις προκλήσεις για τους ερευνητές ήταν η αναγνώριση της βέλτιστης μεθόδου για κάθε καλλιέργεια και ο προσδιορισμός του κόστους και των ωφελειών της μετάβασης σε αυτοματοποιημένο σύστημα από ένα αντίστοιχο χειριζόμενο από τον άνθρωπο.

Ο Strock είπε ότι η έξυπνη άρδευση πρέπει να κάνει μια αξιοσημείωτη διαφορά για να αξίζει να επενδύσουμε:

«Πρέπει να αξιολογήσουμε το σωστό επίπεδο πολυπλοκότητας για μια στρατηγική ελέγχου, και οι πιο φανταστικοί μπορεί να μην έχουν νόημα. Οι εμπειρογνώμονες με τα χέρια τους στις βαλβίδες είναι αρκετά καλά. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αν θέλουμε να προτείνουμε κάποιος να επενδύσει σε νέα τεχνολογία, πρέπει να είμαστε καλύτεροι από τους εμπειρογνώμονες.»

Αγροδιατροφικές Υπηρεσίες AgroEconomy

Συμβουλευτείτε τη Γεωπόνο του γραφείου μας για τη σωστή διαχείριση των καλλιεργειών σας. Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο